torstai 2. maaliskuuta 2017

Lyhyesti rajatarkastuksista, Petteri ja Päivikin voivat katsoa

Ruotsi on ulottanut sisärajatarkastuksensa Suomen vastaiselle rajalle. Syynä ovat Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ihmiset, joita tulee nyt Suomesta Ruotsiin noin 50 viikossa. (Helsingin Uutiset, Sveriges Radio)

Miten tämä on mahdollista? Pitäisikö Päivi Nergin nyt heti ottaa yhteyttä Ruotsiin ja muistuttaa niistä kuuluisista "kansainvälisistä sopimuksista", jotka syksyllä 2015 muka estivät suomalaisten sisärajatarkastukset Ruotsin rajalla.

3 kommenttia:

  1. Hymyilyttää. Hymy on ehkä pikkuisen karvasta toisessa suupielessä, mutta nykytodellisuus on kuitenkin parempaa (ja tylympää) huumoria kuin Pahkasika aikanaan.

    VastaaPoista
  2. Miksi Sdp, Vasemmistoliitto, Vihreät ja Rkp eivät mölyä Ruotsin toiminnasta? Tai Stubb, Orpo, Risikko ja Nerg?

    Oikea Media uutisoi tuosta kans.

    https://beta.oikeamedia.com/o1-5730

    Hidas tahti tuo 50 henkeä viikossa. Sillä tahdilla menisi 11,5 vuotta palauttaa Ruotsiin ne jotka sieltä änkesivät Suomeen.

    Parempi olisi jos Suomesta menisi Ruotsiin vähointään 50 henkeä päivässä. Tuolla tahdilla ehdittäisiin puolessatoista vuodessa palauttaa Ruotsiin se porukka joka alkujaan änkesi Ruotsista Suomen puolelle. Siis edellyttäen ettei tuona aikana tule ketään Ruotsin kautta Suomeen.

    En muista olenko sanonut täällä mutta itse vältän ilmaisuja "rajat kiinni" tai "rajat suljettava". Syynä on se että minkä tahansa rajan voi ylittää jos on asianmukainen, vaadittu matkustusasiakirja.

    Käytän mieluiten ilmaisua "rajavalvonta takaisin" kun se on se mitä minä kannatan. Rajavalvonta on sama kuin rajatarkastus eli passintarkastus. Kaikille maille ainakin passivaatimus, joten pohjoismainen passivapaussopimus tulee siis lakkauttaa ja Schengen siinä samalla. Lisäksi joillekin maille määrättäisiin viisumipakko.

    Rajavalvonta tulee ulottaa rajanylityspaikoille, satamille, lentokentille, rautatieasemille ja junille (mikäli junalippu vie ulkomaille).

    Ei se passintarkastus tai viisumintarkastus ole kenellekään mikään ongelma jos mukana on oikea ja voimassa oleva passi tai viisumi. Vilkaisu ja leima, ja sitten pääsee jatkamaan.

    VastaaPoista
  3. Tervehys Turkkulaanen ja vieras, kiitos kommenteista.

    Muistutan siitä, mitä professori Martti Koskenniemi alkuvuodesta totesi.

    ”Mikään YK-sopimus ei voi estää valtiota päättämästä itse, kenen se antaa oleskella maaperällään. Jos Yhdysvallat on katsonut, että valtiosta ”X” tai ”Y” tulevat henkilöt ovat sen turvallisuudelle uhka, ei YK tai mikään sopimus voi velvoittaa sitä toimimaan omaa turvallisuuttaan vastaan."

    Tämä tosiasia pitää takoa "perustuslakifundamentalistienkin" kalloon.

    VastaaPoista